‘Overlast rond scholen met camera’s terugdringen’

27 jan, 12:00 Maatschappelijk
Antoniusschool Barneveld
Het vergroende schoolplein bij de Antoniusschool in Barneveld.
Het vergroende schoolplein bij de Antoniusschool in Barneveld.

BARNEVELD Een camerasysteem rondom Barneveldse scholen zou een oplossing kunnen zijn om vandalisme en andersoortige overlast op schoolpleinen terug te dringen. Dit stelde raadslid Arjen Korevaar (Pro’98) woensdagavond in de Commissie Samenleving. Scholen in Barneveld hebben vrijwel dagelijks te maken met overlast.

Korevaar noemde het voorbeeld van Fraanjeschool De Vesting aan de Churchillstraat in Barneveld, die een camerasysteem heeft. ,,Is het geen optie dat we de scholen die met de overlast te maken hebben, ondersteunen door camera’s aan te brengen? Locatie De Vesting - misschien zit het ‘m in de naam - beschikt over een fantastisch systeem. Ik denk dat het een goede methode is om de sociale veiligheid te vergroten en de schoolpleine..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.