Politie: ‘Drugsgebruik groeiend probleem in Barneveld’

26 jan, 09:12 Maatschappelijk
Wikipedia
Afbeelding

BARNEVELD Het gebruik van drugs, vaak in combinatie met alcohol, neemt volgens de politie in Barneveld hand over hand toe, niet alleen onder jongeren, maar ook onder twintig-plussers. De politie zet extra in op handhaving als het gaat om middelengebruik in het verkeer. ,,Maar als we met elkaar het maatschappelijk probleem dat hieronder ligt, niet oppakken, is handhaving voor ons dweilen met de kraan open.’’

Dat zei politiechef Melchior Esser dinsdagavond tijdens de (online) vergadering van de raadscommissie Bestuur. Dat de regio Barneveld hoog scoort als het gaat om rijden onder invloed van drank, in combinatie met drugs, werd afgelopen najaar al duidelijk bij een tussentijdse rapportage van de politie. Dinsdagavond bevestigde Esser opn..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.