Cameratoezicht in centrum Barneveld wordt verbeterd

20 jan 2022, 10:29 Maatschappelijk
Beveiligingscamera
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld werkt samen met het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) aan een plan om het cameratoezicht in het winkelcentrum van Barneveld te verbeteren. Momenteel wordt geïnventariseerd welke bestaande camera’s nog relevant zijn en welke misschien beter verplaatst kunnen worden.

Dat meldt het Barneveldse college van burgemeester en wethouders. Bij dit onderzoek wordt het cameratoezicht de komende maanden getoetst op zowel de noodzakelijkheid als de huidige eisen op het gebied van privacy. 

Het college meldt dit nu in antwoord op vragen van raadslid Jarne van Schaik (VVD), die in december stelde dat er wellicht meer of betere beveiligingscamera’s nodig zijn om vandalisme en criminaliteit tegen te gaan en de pakkans van da..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.