Winkels in Barneveld weer open !
Winkels in Barneveld weer open ! Bram van den Heuvel

Winkels en kappers zijn weer open

15 januari 2022 om 14:14 Maatschappelijk

BARNEVELD Van kleding- tot schoenenwinkel en van kapper tot nagelstilist, sinds vanmorgen kunnen veel ondernemers in de dorpscentra van Barneveld en Voorthuizen weer aan de slag. Na de derde coronalockdown, die vier weken duurde, is het sinds vandaag weer toegestaan de winkels te openen. 

De winkels mogen vanaf nu elke dag tot 17.00 uur open. Vooraf een afspraak maken is niet nodig. Er moet door klanten wel anderhalve meter afstand aangehouden worden, en er geldt een bezoekersnorm van één klant per vijf vierkante meter. Ook geldt de verplichting een mondkapje te dragen in de winkel. Het advies van het kabinet is om dat ook buiten te doen op drukke plekken in de centra. Het moeten dan voortaan geen zelfgemaakte of stoffen mondkapjes meer zijn, maar - bij voorkeur medische - wegwerpmondkapjes zoals die te koop zijn in supermarkten en drogisterijen.

De versoepelingen leidden zaterdag direct weer tot winkelend publiek in de dorpscentra, zo stelde fotograaf Bram van den Heuvel vast. Ook het draaiorgel is weer van de partij. Bezoekers van het winkelcentrum houden zich goed aan de voorgeschreven regels. Winkeliers gaven afgelopen weken met onder meer een geluidsactie aan dat heropening van de winkels ook noodzakelijk is, vanwege grote omzetverliezen.

Horecazaken mogen momenteel nog niet hun deuren openen. Op dinsdag 25 januari neemt het kabinet een besluit over eventuele heropening van cafés en restaurants. Datzelfde geldt voor heropening van onder meer het theater en de musea. Veel horeca-eigenaren willen graag zo snel mogelijk weer aan de slag, zo stelt voorzitter Robbert-Jan de Veen van de Barneveldse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland vandaag in deze krant. Volgens hem kan juist de horeca heel veilig heropend worden. Bij eeterij De Hebberd in Barneveld is vandaag een stil protest te zien: een spandoek op de grond van de plek waar normaal gesproken het overkapte terras staat.

Wouter van Dijk

Ook kapsalon Capelli opent haar deuren...
Winkels in Barneveld weer open !
Winkels in Barneveld zijn weer open, drukte in de winkelstraat.
Spandoek bij de Hebberd ivm teleurstellend bericht corona persconferentie.
Thuiskapster Marianne Minne - van Delen gaat vandaag weer aan het werk...
Winkels in Barneveld weer open !
Winkels in Barneveld weer open !
Winkels in Barneveld weer open !
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie