‘Corona heeft effect op milieustraat’

16 jan 2022, 06:50 Maatschappelijk
Pauw Media
Afgelopen jaar kon de milieustraat in Barneveld rekenen op zo'n 54.000 bezoekjes, flink minder dan het jaar ervoor.
Afgelopen jaar kon de milieustraat in Barneveld rekenen op zo'n 54.000 bezoekjes, flink minder dan het jaar ervoor.

BARNEVELD Was het jaar 2020 door corona juist een piekjaar als het gaat om het aantal bezoekers aan Milieustraat Otelaar in Barneveld, in 2021 zakte het bezoek flink in, mogelijk óók door corona. Afgelopen jaar werden in totaal zo’n 54.000 bezoekjes afgelegd door Barnevelders die grofvuil kwamen inleveren.

Dat zijn er zo’n 16.000 minder dan in 2020, zegt gemeentewoordvoerder Erik Jager. ,,Het jaar 2020 was met zo’n 70.000 bezoekers écht een opvallende uitschieter, zo veel bezoeken aan de milieustraat aan de Otelaarseweg hadden we in één jaar nog niet eerder te verwerken gehad.’’ Volgens de gemeente was dat hoge aantal dat jaar toe te schrijven aan het begin van de coronacrisis. ,,Veel mensen hebben toen in het begin van de lockdowns hun..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.