Afbeelding
AberMedia

Week van de Veiligheid; politie en handhaving houden actie bij Horecaplein

16 oktober 2021 om 10:00 Maatschappelijk

BARNEVELD In het kader van de week van de Veiligheid hebben politie en handhaving vrijdag op een aantal plaatsen in Barneveld acties gehouden, waarbij men ondermeer via een simulator kon ervaren hoe het is om met alcohol of drugs op met een auto te gaan rijden.

,,Ik dacht dat ik best goed reed tot die scooterrijder opeens voor me opdook” en “waar die vrachtwagen vandaan kwam weet ik niet maar ik zat er echt onder” waren reacties van mensen die deze virtuele rit hadden gemaakt. De simulator heeft ‘s middag op ondermeer het Raadhuisplein gestaan en ‘s avonds op de parkeerplaats bij het Horecaplein aan de Nieuwe Markt. Hier konden horecabezoekers ook bij de aanwezige politie en handhavers een alcoholtest laten afnemen.

,,Veel bezoekers hebben vooraf al wat gedronken en wij proberen ze op deze manier te laten zien hoeveel promillage ze al hebben, als ze nu bij een echte controle waren gecontroleerd” vertelt wijkagent Dick van Hunnik. Diverse jongeren, merendeel nog beginnend bestuurder, bliezen ruim boven de 120-Ugl  met uitschieters tot ruim boven de 300-Ugl. Eén van de bezoekers blies zelfs 1160-Ugl.

Een beginnend bestuurder is al strafbaar vanaf 90-Ugl. En gevorderde automobilist is vanaf 220-Ugl strafbaar. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie