‘Verhoog biodiversiteit in buitengebied’

16 juni 2021 om 10:47 Maatschappelijk Heliflight.nl
Luchtfoto van buitengebied in de gemeente Barneveld.
Luchtfoto van buitengebied in de gemeente Barneveld.

BARNEVELD Om de variatie van dieren en planten en het ecosysteem in het buitengebied van Barneveld te verbeteren, moeten er de komende jaren meer groene verbindingen gerealiseerd worden, bijvoorbeeld in de vorm van houtwallen, hagen en kleine bosjes. Dat stelt de fractie van Pro’98, die daarmee de biodiversiteit van het buitengebied op een hoger niveau wil krijgen.

Veel van dit soort groene structuren in het buitengebied zijn in de loop der jaren verdwenen, stelt de fractie. ,,Terwijl de structuren wel essentieel zijn voor het terugbrengen van biodiversiteit en het herstel van dieren- en plantensoorten die in de gevarenzone zitten.’’ Financiële dekking om deze groene verbindingen aan te leggen, denkt de pa..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.