Archieffoto van een eerdere inzamelingsactie van de Lionsclub.
Archieffoto van een eerdere inzamelingsactie van de Lionsclub. Lionsclub Barneveld

Lionsclub Barneveld houdt nieuwe ‘koffiepuntenactie’ voor voedselbank

3 november 2020 om 13:39 Maatschappelijk

BARNEVELD Lionsclub Barneveld gaat de komende maanden opnieuw koffie- en theepunten van het merk Douwe Egberts inzamelen. De punten wisselt de serviceclub in voor pakken koffie, die vervolgens gedoneerd worden aan voedselbanken. 

Dat meldt Gerbrand Goede namens de serviceclub. Vorig jaar deed de Lionsclub al mee met de landelijke actie, die destijds 134.000 pakken koffie opleverde voor de voedselbanken. Vanaf maandag 30 november kan iedereen die mee wil doen, koffie- en theepunten van DE doneren in speciale verzameldozen. Deze zijn tot woensdag 30 december te vinden in de Coop-supermarkten in Garderen, Kootwijkerbroek en Zwartebroek, de Albert Heijn in Voorthuizen, de Spar in Stroe, de Intratuin in Barneveld en bij het kantoor van Notaris Braun in Barneveld. De punten kunnen in een gesloten enveloppe worden ingeleverd. Schrijf daarbij op de envelop hoeveel punten er verzameld zijn.

,,Duizenden gezinnen leven momenteel onder de armoedegrens’’, aldus de Lionsclub. ,,Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie