Wabe Wieringa wordt de nieuwe gemeentesecretaris in Barneveld.
Wabe Wieringa wordt de nieuwe gemeentesecretaris in Barneveld. Levin den Boer en Paula van der Meeren

Wabe Wieringa (56) nieuwe gemeentesecretaris in Barneveld

27 oktober 2020 om 17:34 Maatschappelijk

BARNEVELD De 56-jarige Wabe Wieringa wordt per 1 januari de nieuwe gemeentesecretaris van Barneveld. Dat maakt de gemeente Barneveld bekend. Wieringa volgt daarmee Erik van Steden op, die eind dit jaar zijn werkzaamheden als gemeentesecretaris neerlegt.

Het Barneveldse college van burgemeester en wethouders is blij met de komst van de nieuwe secretaris. ,,Wieringa is een ervaren man. We zien in hem een capabele adviseur en een vernieuwer, die past bij de ontwikkelingen waar Barneveld voor staat’’, aldus burgemeester Asje van Dijk. ,,Met hem als enthousiaste inspirator willen we samen verder bouwen aan de toekomst van onze mooie gemeente en aan onze organisatie.’’

Momenteel is Wieringa nog gemeentesecretaris in de gemeente Zaltbommel. .Daarvoor was hij al secretaris in Vianen en Woerden en werkte hij als projectleider voor de provincie Utrecht.

Erik van Steden stopt eind dit jaar als gemeentesecretaris, maar blijft daarna nog wel enige tijd betrokken bij de gemeente Barneveld. Tot 1 september volgend jaar coördineert hij de procedure rondom de eventuele fusie van Barneveld en Scherpenzeel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie