Afbeelding
Jan Mauritz

Vergader- en feestruimte op 't Paradijs heropend na brand

11 juli 2020 om 14:23 Maatschappelijk

BARNEVELD Burgemeester Asje van Dijk en wethouder Hans van Daalen hebben vrijdag de multifunctionele ruimte 'De Heerd' op landbouw- en zorgboerderij 't Paradijs heropend. Deze raakte op oudejaarsdag zwaar beschadigd door brand.

De Heerd wordt op 't Paradijs gebruikt als ondersteunende ruimte voor de zorg, het ontmoeten van gasten van de boerderij en het organiseren van jubileumfeesten, vergaderingen, (kook)workshops of presentaties voor mensen uit binnen – en buitenland. Ongeveer een uur voor de jaarwisseling ontstond er brand in een container op het terrein aan de Bielderweg. De vlammen sloegen snel over op de achtergevel van De Heerd. Er was alleen materiële schade.

Sinds de brand is hard gewerkt aan herstel van de ruimte. Er werd snel geschakeld met de verzekering en andere betrokkenen. ,,Daarna hebben we een plan gemaakt over het hoe en wanneer van het herstel", zeggen IJsbrand en Caroline Snoeij van 't Paradijs. ,,Na een aantal bezoeken en besprekingen met alle betrokken partijen kwamen we tot de conclusie dat we van deze nood ook een deugd konden maken en dat hebben we gedaan. De Heerd is nu geüpgraded en nog mooier en praktischer gemaakt dan hij voor de brand was."

Mensen met een zorg- of begeleidingsvraag, of dat nou kinderen, volwassenen of ouderen zijn, werken mee op 't Paradijs. Hier vonden de afgelopen maanden meer ontwikkelingen plaats. Sinds afgelopen januari pachten Caroline en IJsbrand Snoeij 17,5 hectare land om de boerderij heen. ,,Dit geeft enorme impuls aan ons biologisch landbouwbedrijf omdat we nu ook akkerbouwgewassen verbouwen voor onze koeien of kippen, stro kunnen gebruiken in de potstal en de mest die we produceren ook weer ten goede komt aan de vruchtbaarheid en gezondheid van de bodem."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie