Afbeelding
Pauw Media

24 uur achter elkaar muziek maken levert De Harmonie geld op voor de clubkas

19 maart 2024 om 07:50 Maatschappelijk

BARNEVELD De muziekmarathon van De Harmonie heeft het afgelopen weekend 3.000 euro opgebracht. ,,Dat is natuurlijk een prachtig bedrag en daar zijn we erg dankbaar voor’’, aldus een woordvoerder.
Vrijdag om 18.00 uur werd de aftrap gegeven voor de 24 uur durende muziekmarathon, die de aftrap vormde van het 145-jarig bestaan van de Barneveldse muziekvereniging. De tientallen deelnemers vormden als het ware met elkaar een ketting, zodat er onafgebroken tot zaterdagavond zes uur muziek werd gemaakt.
Elke lustrum organiseert De Harmonie een muziekmarathon. De deelnemers laten zich sponsoren door familie of vrienden en halen zo geld op voor hun vereniging. Dat kan de club volgens ook hard gebruiken. ,,We zijn eigenlijk altijd bezig met het enthousiast maken van de jeugd om muziek te gaan maken. Verder hebben we geld nodig voor het behoud van ons instrumentarium: de muziekinstrumenten moeten onderhouden worden. Ook moeten we, zoals als alle verenigingen in Nederland, alle zeilen bij zetten om in ons onderkomen in het Schaffelaartheater te kunnen blijven.’’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie