PREMIUM ARTIKEL

Klankbordgroep 'Vinkzand' zegt vertrouwen in gemeente Barneveld op

lokaal Zandcrisis
Foto: Freek Wolff
17 jan 2019, 09:36
Verontruste bewoners kwamen in december bijeen om te praten over mogelijke claims tegen de provincie Gelderland en Vink.
Verontruste bewoners kwamen in december bijeen om te praten over mogelijke claims tegen de provincie Gelderland en Vink.
BARNEVELD

De klankbordgroep die controle houdt op de onderzoeken naar het Vink-zand in Barneveld, zegt het vertrouwen in de gemeente Barneveld op. Volgens de vijftien leden tellende groep bewoners neemt de gemeente hen niet serieus. De groep beschuldigt haar ervan in die onderzoeken aan te sturen op 'de uitkomst die de gemeente voor ogen heeft'. Het zandonderzoek van het bureau Royal HaskoningDHV, dat vandaag van start gaat in woonwijk Veller, krijgt dan ook geen steun van de bewoners.

Jannes Bijlsma

Vorige week maakte de vertegenwoordiging van bewoners in deze krant er al melding van geen vertrouwen te hebben in de onderzoeksstrategie die de gemeente naar buiten bracht. Er worden monsters genomen op 132 plekken in Voorthuizen en Barneveld, die worden onderzocht op giftige stoffen. Het belangrijke breekpunt voor de bewoners..

Deel dit artikel via:









advertentie