Dominee-effect: Moreel kompas

26 jun, 11:39 COLUMN hartenziel
Wilmer Blijdorp
Wilmer Blijdorp
Wilmer Blijdorp

BARNEVELD/VOORTHUIZEN De moordenaars van Peter R. de Vries en die berichtjes die ze stuurden over hun gruwelijke daad. De manier waarop de politici elkaar in de Tweede Kamer soms bejegenen. Een boer van Farmers Defence Force die nog maar eens de holocaust erbij haalt als het gaat om het aangekondigde stikstof beleid. Als dit soort dingen voorbij komen op het nieuws of via de nieuwsapp – dan schudden mijn vrouw en ik onze hoofden en zeggen: er is geen moreel kompas. Ieder doet maar wat goed is in eigen ogen.

Het zal u dan ook niet verbazen dat onze kinderen, met zulke ouders, een uitstekend ontwikkeld moreel kompas hebben. Tenminste… dat dacht ik. Laatst fietste ik met twee zoontjes van school naar huis. De oudste (10) fietste iets vooruit en vertelde dat hij onderweg een hakenkruis had gezien. De jongste (7) had geen idee van de betekenis van het hakenkruis en hij vroeg dan ook: ‘wat is dat?’

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.