Afbeelding
CDA Barneveld

Henk Smit (CDA): ‘Zetelverlies komt niet onverwacht’

Gemeenteraadsverkiezingen Gemeenteraadsverkiezingen 2022

NIEUW IN DE RAAD ,,Of je me mag feliciteren met het raadslidmaatschap? Dat mag als de definitieve uitslag er is en ik definitief ben verkozen. We hadden als CDA leuke, pittige kandidaten op de lijst en die kunnen mij nog passeren met meer voorkeurstemmen. Ik wacht dus nog even af.”

,,De uitslag, met een zetel verlies voor ons, is niet onverwacht. We weten hoe de trend zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Verder speelt het vertrek van Omtzigt mee en de opstelling van Hugo de Jonge in het coronadossier. Maar er is ook een lokale component: Lokaal Belang heeft een ontzettend goede campagne gedraaid. Dat verdient een felicitatie. Ik ben trots op onze eigen, stevige campagne. Wij geloven in ons verhaal, al is dat helaas onvoldoende overgekomen bij de kiezer.”

,,Ook ons past nu bescheidenheid, met betrekking tot de coalitievorming. Zelf was ik daar acht jaar geleden als CDA-fractievoorzitter bij betrokken en toen hebben we het niet goed gedaan: toen was de coalitie na één dag al gesmeed. Achteraf is dat te snel gegaan, het deed geen recht aan de uitslag. Ik denk dat andere fracties daar ook zo tegenaan kijken. Dit gaat tijd kosten en je moet dit niet overhaast doen.”

advertentie