Gebroeders Uriot brengen Hollywood naar Nederland

Film Deel je nieuws

Barneveld - Gebroeders Uriot halen Hollywood naar Nederland met hun 10 minuten durende short film die gemaakt is voor de Amerikaanse filmwedstrijd Musicbed in Tom’s Diner.

Als je aan Hollywood films denkt komen er al gauw beelden omhoog van special effects, wapens en vechtscènes. Precies dat hebben de mannen uit Barneveld weten te gebruiken in een 10 minuten durende film.

De film speelt zich compleet af in het Amerikaanse 50’s restaurant Tom’s Diner in Roosendaal. Naast de locatie, special effects, wapens en vechtscènes is er nog meer vanuit Amerika naar Nederland gehaald. Zo hebben twee karakters in de film officiële Amerikaanse politie uniformen aan. “Het was veel werk om alle spullen te regelen en de juiste vergunningen aan te vragen, maar het was het zeker waard.” aldus Bart Uriot.

De film is in Nederland gefilmd en ook in het Nederlands gesproken, maar voor de rest voelt de film dus Amerikaans aan. Toch hebben ze ook een stukje Nederlandse filmcultuur proberen te verwerken in het verhaal. “Wij hebben de Nederlandse komedie op een iets andere manier proberen te verwerken in deze film” Aldus Jeroen Uriot.

De film is goedgekeurd en doet nu officieel mee met de jaarlijkse filmwedstrijd van Musicbed. De vakjury bepaald wie de grote prijs wint, maar iedereen mag stemmen voor de publieksprijs waar ook een mooi geldbedrag te winnen valt.

Wij vroegen hen wat ze met het geld zouden doen als ze zouden winnen. “Wij hopen de publieksprijs te winnen en het geld te gebruiken om nieuwe films te maken.”

Stemmen op de film A Bag To Differ kan via de website van Musicbed.

advertentie