Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

‘Recordaantal dahlia’s bij Floralia Voorthuizen; dreigend tekort afgewend’

12 september 2023 om 08:17 Evenementen

VOORTHUIZEN De deelnemers aan bloemencorso Floralia in Voorthuizen gebruiken dit jaar een recordaantal dahlia’s. Dat meldt de organisatie.

Voor de decoratie van de wagens worden in totaal maar liefst 900.000 dahlia’s gebruikt, 150.000 meer dan de 750.000 van vorig jaar. ,,Er rijden dit jaar drie vrachtwagens naar drie verschillende locaties om de bloemen op te halen’’, meldt Bart Nooteboom namens de organisatie. 

Het leek er afgelopen weekend even op dat de Voorthuizenaren werden geconfronteerd met een tekort aan bloemen. ,,We kregen bericht dat Lichtenvoorde dertig procent minder bloemen kan leveren vanwege de hitte van de afgelopen dagen. Hierdoor komen er minder dahlia’s aan de planten en is er een aanzienlijk tekort’’, legt Nooteboom uit. ,,Gelukkig heeft onze bloemencommissie heel veel in samenwerking met de corsoteams kunnen schuiven in kleuren en plaatsen waar de bloemen vandaan komen. En het lijkt er nu op dat we toch genoeg bloemen geleverd krijgen. Die bloemen worden woensdag geplukt, ‘s avonds vervoerd en vanaf donderdag gaan de bloemen op de wagens.’’

Bloemencorso Floralia vindt zaterdag plaats in en rond het centrum van Voorthuizen. De middagoptocht begint om 14.30 uur en de avondoptocht om 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie