Archieffoto van de Oudjaarsduik.
Archieffoto van de Oudjaarsduik. Bram van den Heuvel

Oudjaarsduik Zeumeren op zaterdag 18 december

30 november 2021 om 12:11 Evenementen

VOORTHUIZEN De Oudjaarsduik in recreatiegebied Zeumeren in Voorthuizen staat zaterdag 18 december voor de 21ste keer op de planning.  

Het doel van de duik is volgens organisator Dive2Change om geld op te halen voor hulporganisaties World Servants en Red een Kind. Daarnaast gaat een groep uit Barneveld en Voorthuizen komende zomer naar Rwanda om daar een kleuterschool te bouwen. De organisatie, bestaande uit zo’n vijftig vrijwilligers, verwacht circa tweehonderd duikers die in Zeumeren kopje onder gaan.

STARTSCHOT Deelnemers vertrekken zaterdag 18 december om 14.15 uur vanaf het Bunckmanplein in het centrum van Voorthuizen. De verwachte aankomsttijd op Zeumeren is 14.30 uur. Het startschot van de duik klinkt om 14.50 uur.

DRANGHEKKEN De coronamaatregelen zijn dit jaar een extra uitdaging voor de organisatie. ,,Hierover is nauw contact met de gemeente Barneveld. Verder is er voorbereiding nodig om het terrein geschikt te maken. Denk aan dranghekken en kraampjes. Nu helemaal in verband met de afstandsregels. Ook is gezorgd voor professionals in de vorm van verkeersbegeleiders, een ambulance, EHBO en duikschool Qdiving.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie