Annemarie ter Maaten bij haar Escaperoom in Kootwijkerbroek.
Annemarie ter Maaten bij haar Escaperoom in Kootwijkerbroek. Pauw Media

Escaperoom Kootwijkerbroek: Station Croix Rouge en Schipbreuk

28 oktober 2021 om 11:25 Evenementen

BARNEVELD Kootwijkerbroek is een escaperoom rijker. Aan de Wesselseweg staan twee uitdagende puzzels op je te wachten, in een metrostelsel van Parijs en op een warm idyllisch eiland: Station Croix Rouge en Schipbreuk. Durf jij de uitdaging aan?

Even het geheugen opfrissen. Een escaperoom is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij een groep mensen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd. Dat is het idee achter een escaperoom.

KAMERS Annemarie ter Maaten over haar Escaperoom Kootwijkerbroek: ,,Vorig jaar kwamen we op het idee, dit jaar zijn we bezig met de stapsgewijze realisatie. De eerste kamer, Station Croix Rouge, is inmiddels klaar en kan worden gereserveerd. Met de tweede, Schipbreuk, zijn we nog bezig. Ik verwacht dat deze kamer medio december opengaat.”

DE VERHALEN Station Croix Rouge neemt je mee in een uniek en spannend avontuur. Een race tegen de klok door de Parijse metrotunnels, waarbij je zelf de metro naar de door jou gekozen stations stuurt. Nog nooit in Parijs geweest? Dit is je kans. Wel in Parijs geweest? Stap dan nu in en ontdek alles over de geheime stations, die er echt zijn en waarvan jij het bestaan vast nog niet wist.

En Schipbreuk dan? Je bent aangespoeld op een idyllisch eiland. Aan wal geholpen door een vriendelijk ogende man in een uniform, die jullie naar een kleedruimte heeft gebracht om je af te drogen en om wat andere kleren aan te trekken. Wat een geluk. Toch? Maar wat weet jij eigenlijk over de zuidelijke Stille Oceaan en over de eilanden die zich daar bevinden?

SAMENWERKING Annemarie: ,,Beide escaperooms zijn geschikt voor families, vriendengroepen, buurtgenoten of collega’s. In elke kamer kun je met zes personen de puzzel gaan spelen. In totaal dus straks met twaalf.” Aan een hapje en een drankje is ook gedacht: ,,Tegenover onze escaperoom bevindt zich Café Wessel, waarmee we samenwerken en arrangement aanbieden.” Ga jij ook de uitdaging aan? Reserveer dan nu Station Croix Rouge en later, wanneer deze definitief open is, Schipbreuk. De escaperoom is makkelijk bereikbaar. Gratis parkeren voor de deur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie