In Voorthuizen staan dit najaar de Dahlia Dagen op het programma.
In Voorthuizen staan dit najaar de Dahlia Dagen op het programma. ...

Fleurige ‘Reis rond de Wereld’ in Voorthuizen

21 juni 2021 om 19:03 Evenementen

VOORTHUIZEN Net als vorig jaar heeft het bestuur van Floralia Voorthuizen een alternatief bedacht voor het jaarlijkse bloemencorso, dat vanwege corona opnieuw geen doorgang kan vinden: de Dahlia Dagen.

Op donderdag 16 september arriveren er duizenden dahlia’s in Voorthuizen en staat er voor belangstellenden bloemsteken op het programma. Ook vrijdag (17september) is daar alle ruimte voor.

Voorthuizenaren krijgen bijvoorbeeld de mogelijkheid om zelf een mozaïek van één bij twee meter te maken. ,,Afgelopen jaar bleek hoe leuk het is om samen met vrienden, buren, familie, collega’s of je kinderen creatief bezig te zijn. Er zijn ook dit jaar prachtige prijzen te winnen´´, aldus voorzitter Bart Nooteboom. Opgeven is mogelijk via floraliavoorthuizen.nl. De kosten bedragen 25 euro. In ruil daarvoor krijgen deelnemers een tableau van 1 bij 2 meter, bloemen en spijkers.

,,Op zaterdag 18 september wordt heel Voorthuizen opgefleurd door alle dahlia creaties en is er ’s middags en ’s avonds een fietsroute te rijden.´´

REIS ROND DE WERELD Het thema is: ‘Reis rond de wereld’. ,,Vele mensen zullen dit jaar niet op vakantie kunnen of dicht bij huis blijven. Op deze manier bieden we een alternatieve wereldreis aan door ons dorp. Fiets eenvoudig van Azië naar Afrika en van Australië naar de Alpen.´´

Daarnaast worden er op 18 september diverse activiteiten in het centrum georganiseerd, is er muziek en zullen de nieuwe hoogheden zich presenteren.

Begin juli wordt er tijdens een feestelijke avond een nieuw logo met bijbehorende huisstijl geïntroduceerd. Ook zal deze avond de (ont)kroning plaatsvinden van de huidige hoogheden. Meer informatie op www.floraliavoorthuizen.nl

Het reguliere corso gaat voor het tweede achtereenvolgende jaar niet door vanwege corona. In 2020 bedacht het bestuur van de Floraliavereniging ook al een alternatief, met een wandel- en fietsroute langs bijna vijftig dahlia creaties in Voorthuizen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie