Vertegenwoordigers van de deelnemende koren en de rooms-katholieke Catharinakerk.
Vertegenwoordigers van de deelnemende koren en de rooms-katholieke Catharinakerk. Ben Bläss

Vier koren bundelen krachten op Dag van de Amateurmuziek in Barneveld

22 februari 2024 om 10:05 Evenementen

BARNEVELD Vier koren treden zaterdag 15 juni op in en bij de Catharinakerk in het centrum van Barneveld tijdens de Dag van de Amateurmuziek. Deze vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur.

Verder trekt Boudewijn Zwart van de Stichting Barneveldse Beiaard met een rijdend carillon door het centrum en zijn er optredens van amateurmuzikanten.
De deelnemende koren zijn Interkerkelijk Streekmannenkoor De Schaffelaar, Christelijke Zangvereniging Con Amore, Gospelkoor El Elyon en Shantykoor Het Roer Om.

ENTHOUSIAST Onder leiding van Marc van Woerkom, lid van het Schaffelaarkoor, hebben de koren overleg gehad en besloten de handen ineen te slaan om in de Catharinakerk aan de Langstraat te gaan zingen. Elk koor treedt drie kwartier op, het shantykoor zingt op het plein voor de kerk. De koren hopen door deelname aan de Dag van de Amateurmuziek nieuwe leden te werven en het aanwezige publiek enthousiast te maken voor zang, onder meer door mee te zingen met het Schaffelaarlied.

SAMENZANG De koren willen tussen 10.00 en 11.00 uur een moment van samenzang organiseren. De officiële opening, waarvoor wethouder Mijntje Pluimers is benaderd, zou dan om 11.00 uur plaatsvinden. Op het plein voor de kerk komen verkoopkramen. Ook de Catharinakerk heeft een kraam, de opbrengst is bestemd voor restauratie van de toren.

De koren gaan voor de definitieve invulling van de Dag van de Amateurmuziek nog nader in overleg. Aan dit gesprek neemt ook Astrid Krause deel, zij is cultuurcoach van de gemeente Barneveld. Later volgt hierover meer informatie.

FOTO Op de foto, achteraan van links naar rechts: Patrick Jongen (Interkerkelijk Streekmannenkoor De Schaffelaar), Aart Hilders en Willem Jonkers (geluidsmannen), Rien Kamphorst (De Schaffelaar), Fred Marks en Ton van den Boogaart (Catharinakerk), Jaap van Middendorp (Stichting Barneveldse Beiaard) en cultuurcoach Astrid Krause.
Voorste rij van links naar rechts: Gerda Bennink en Wubke Korevaar (Christelijke Zangvereniging Con Amore), Conny van Dijk en Dyana Tielemans (Gospelkoor El Elyon), Marc van Woerkom (Interkerkelijk Streekmannenkoor De Schaffelaar). Op de foto ontbreekt Henk van Slooten van Shantykoor Het Roer Om.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie