Alexander Bor en Jeffrey van Driest zijn gek op barbecueën.
Alexander Bor en Jeffrey van Driest zijn gek op barbecueën. Pauw Media

‘Soms lijkt het alsof heel Barneveld gaat barbecueën’

28 mei 2021 om 19:38 Eten-en-drinken

BARNEVELD Bij warm zomerweer gaat het hart van Alexander Bor (34) en Jeffrey van Driest (30) sneller kloppen. De barbecuespecialisten van Jumbo Groenendijk in Barneveld zorgen ervoor dat het hun klanten aan niets ontbreekt, een grote uitdaging bij piekdrukte. En na hun werkdag steken de mannen zelf graag de barbecue aan. ,,We hopen op een echte barbecue-zomer.’’

,,Voor komend weekend zien de voorspellingen er aardig uit’’, constateert Alexander tevreden terwijl hij een blik werpt op z’n telefoon. De plaatsvervangend bedrijfsleider heeft de zaterdagavond in zijn gedachten al omcirkeld als barbecuemoment, lekker genieten met zijn vrouw en twee dochters. Ook bedrijfsleider Jeffrey houdt de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Aan het begin van de week besloten ze de voorraad te verhogen. ,,Het is echt bizar wat er gebeurt bij stabiel zomerweer. Soms hebben we het gevoel dat heel Barneveld gaat barbecueën’’, lacht hij. ,,De vraag naar vlees, stokbrood, salades, sauzen, fruit en andere barbecue-artikelen stijgt zo snel dat je echt goed voorbereid moet zijn.’’ Alexander: ,,Op warme, zonnige dagen gaan er plotseling enorme hoeveelheden vlees en fruit doorheen en honderden bakken sauzen en salades, zakken houtskool en stokbroden. Het is soms bijna niet aan te slepen. Voor ons is het de sport om de voorraden op peil te houden en geen ‘nee’ te hoeven verkopen.’’

HOEVEEL VLEES?De Jumbo-medewerkers genieten ervan om alle klanten van barbecueproducten te voorzien en geven ook graag advies. Ze merken dat Barnevelders geregeld twijfelen over de hoeveelheden die ze moeten inkopen. Jeffrey: ,,Vier à vijf stuks vlees per persoon is gemiddeld in combinatie met fruit, salades en groente. Mocht er toch eten overblijven, dan kun je dat bewaren voor de volgende dag.’’ Alexander waarschuwt lachend voor een klassieke barbecuemisser: ,,Sommige mensen zijn ongeduldig en beginnen met een flinke lading stokbrood. Zodra het vlees klaar is, zitten ze al bijna vol.’’

GROTERE STUKKEN VLEES Naast de bekende speklappen, worstjes en saté heeft Jumbo ook grotere stukken vlees in het assortiment voor de gevorderde barbecuers. Dit vlees is online te bestellen en wordt thuis afgeleverd. Denk aan bavette, picanha of een flinke t-bone steak. Het water loopt Alexander al bijna in de mond. Hij houdt van culinaire hoogstandjes op de barbecue. Met een bevriende chefkok bereidde hij laatst bijvoorbeeld een heerlijke stoofpot, maar hij bakt met hetzelfde gemak verse pizza’s. Daarvoor gebruikt hij een speciale pizzasteen, die zorgt voor indirecte warmte.

VEGETARISCH Jeffrey woont in een appartement. Zelf heeft hij geen geschikte plek om te barbecueën, maar bij vrienden en familie vindt hij altijd wel een geschikte locatie om zijn skills te tonen. Zijn vegetarische vriendin geniet volop mee van zijn barbecuekunsten. ,,Er zijn tegenwoordig ook erg lekkere vegetarische producten verkrijgbaar.’’

Binnen het team van Jumbo Groenendijk staan Alexander en Jeffrey bekend als de barbecuespecialisten en dat schept verwachtingen. ,,Na corona volgt zeker een gezellige teambarbecue, waarvoor we allemaal lekkere producten uit de winkel halen. Schrijf maar op dat wij dan de hele avond staan te bakken.’’

Aangeboden door Jumbo Groenendijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie