Werkloosheid Barneveld nu lager dan één procent

6 aug, 09:44 Economie
anp / Jeroen Jumelet
Afbeelding

BARNEVELD Voor het eerst in zeker tien jaar ligt het aantal Barnevelders dat een ww-uitkering ontvangt beneden één procent van de totale beroepsbevolking. Vorige maand bleef die teller in deze gemeente steken op 285, een ongekend laag aantal. De arbeidsmarkt in de regio Foodvalley piept en kraakt ondertussen; er blijft een grote behoefte aan personeel, met name in de ICT.

Het aantal werklozen in de gemeente Barneveld is de afgelopen jaren telkens gestaag gedaald. In de nasleep van de kredietcrisis was de werkloosheid in 2015 opgelopen tot zo’n 3,4 procent. In maart van dat jaar telde Barneveld 926 mensen met een ww-uitkering en dat aantal bleef tot begin 2016 nagenoeg stabiel. Daarna werd een daling ingezet. Eind 2016 hadden nog 772 Barnevelders een ww-uitkering..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.