Werkloosheid neemt steeds verder af in Barneveld

21 jan, 08:59 Maatschappelijk
Bas Czerwinski
Afbeelding

BARNEVELD De werkloosheid in de gemeente Barneveld blijft maar dalen. Het aantal werkloosheidsuitkeringen is in december verder afgenomen. Over het hele land bezien nam dat iets toe.

Ten opzichte van november waren er acht Barnevelders minder die een ww-uitkering ontvangen: 339 ten opzichte van 347. Deze daling van 2,3 procent staat tegenover een lichte landelijke stijging van één procent. Het UVW stelt dat het aantal ww-uitkeringen seizoensgevoelig is en in de wintermaanden meestal iets toeneemt. Met name vanuit de bouw en de landbouw werden flink meer mensen werkloos, ten opzichte van een maand eerder. Ook de lockdown van eind 2021 hebben tot meer werkloosheidsuitkeringen geleid, bijvoorbeeld in de horeca- en en de cultuursectoren.

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.