Doek valt na ruim vijftig jaar voor kaaswinkel Vita Nova

1 aug, 10:46 Economie
Pauw Media
Wim Pater met medewerkers Jessica Moerman (links) en Annette Romijn.
Wim Pater met medewerkers Jessica Moerman (links) en Annette Romijn.

BARNEVELD Hij kijkt terug op een periode met ups én downs, maar het liefst was Wim Pater (66) nog een jaartje doorgegaan als uitbater van Vita Nova. Na ruim vijftig jaar verdwijnt de Barneveldse kaaswinkel echter uit het straatbeeld: per 13 augustus sluiten de deuren definitief. ,,Helaas is het pand verkocht en wil de nieuwe eigenaar de winkel bij de aangrenzende woning trekken.”  

Wim Pater heeft zijn hele werkende leven ,,in de voeding gezeten”, vertelt hij. Aanvankelijk als slager, totdat hij en zijn vrouw Gudi in 1995 Vita Nova overnamen. Wegens gezondheidsproblemen deden de vorige eigenaren, Wim ten Hoven en Ditty Harthoorn, de zaak aan de Amersfoortsestraat na 25 jaar in de verhuur. Pater: ,,Ik wilde graag iets voor mezelf doen en toevallig kwam dit op mijn pad.” 

GOEDE..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.