Commissaris van de Koning John Berends in gesprek met een Moba-medewerker. Links algemeen directeur Edwin Bolwerk.
Commissaris van de Koning John Berends in gesprek met een Moba-medewerker. Links algemeen directeur Edwin Bolwerk. Moba

Gelderse commissaris bezoekt 75-jarig Moba in Barneveld

14 april 2022 om 15:03 Economie

BARNEVELD De Gelderse commissaris van de Koning John Berends heeft woensdag een bezoek gebracht aan de Moba in Barneveld. Aanleiding was het 75-jarig bestaan van het bedrijf, dat internationaal marktleider is met apparatuur voor sorteren, verpakken en verwerken van eieren.

Moba is in 1947 opgericht en heeft wereldwijd circa achthonderd medewerkers in dienst. De onderneming heeft kantoren over de hele wereld en beschikt over een uitgebreid netwerk aan vertegenwoordigers. Het hoofdkantoor aan de Stationsweg in Barneveld is in 2020 compleet vernieuwd.

Berends werd ontvangen door algemeen directeur Edwin Bolwerk en financieel directeur Anton Janssen. Ze spraken onder meer over de ontwikkelingen op de wereldeiermarkt, innovaties in automatisering en uitdagingen op het gebied van personeelsbeleid.

Daarna maakte de commissaris samen met de directieleden een wandeling door de fabriek. Tijdens deze rondleiding sprak hij met diverse managers van afdelingen over de werkwijze en ontwikkelingen en innovaties op de werkvloer. ,,We hebben de commissaris een goed beeld kunnen geven van wat er speelt in onze business”, meldde Bolwerk na afloop. 

,,Ik ben onder de indruk van het vakmanschap en het enthousiasme van de medewerkers. Het is duidelijk te merken dat zij Moba’s grootste kapitaal zijn’’, aldus Berends.

Lees ook: Moba groeide in 75 jaar uit tot wereldmarktleider

Een Moba-medewerker geeft uitleg in de productiehal.
Van links naar rechts: financieel directeur Anton Janssen, commissaris van de Koning John Berends en algemeen directeur Edwin Bolwerk.
advertentie
advertentie