Wekelijks rollen er zo'n 2,5 miljoen kranten van de pers in Barneveld.
Wekelijks rollen er zo'n 2,5 miljoen kranten van de pers in Barneveld. Pauw Media
Baandichtbij.nl

‘Geweldige uitdagingen voor een techneut’

17 juni 2021 om 08:56 Economie

BARNEVELD Meer dan 2,5 miljoen kranten rollen er wekelijks van de persen bij BDUprint in Barneveld. Om het drukproces op rolletjes te laten verlopen, is de drukkerij op zoek naar een allround technicus voor de technische dienst. Adriaan Bor is Operationeel Manager bij de drukkerij. Hij praat over een uitdagende functie voor een technicus die van aanpakken weet.

Lange tijd werd werken bij een drukkerij, en zeker een krantendrukkerij, als ouderwets gezien. Dat beeld is volgens Adriaan Bor van BDUprint honderd procent gedraaid. ,,Als je ziet welke innovatieve kranten we maken en met welke hightech machines we dit realiseren, dan kun je gerust praten over een hip vak.” Met een knipoog: ,,En wie mij niet gelooft, nodig ik uit voor een kop koffie en een rondleiding door onze drukkerij. Je zult zien dat je versteld staat.”

HIGHTECH MACHINEPARK Bij BDUprint worden dagelijks verschillende dagbladen, huis-aan-huis bladen en andere krantgerelateerde producten gedrukt op tabloid, dagblad- of magazineformaat. De onhankelijke drukker drukt tal van lokale huis-aan-huis bladen van BDUmedia. ,,Maar dat is dertig procent van onze omzet. Zeventig procent komt van andere klanten.” Dat gebeurt met de KBA Commander CT en de RegioMan, de hightech machines onder de rotatiepersen. De KBA Commander CT verwerkt zelfs tot 96 pagina’s tabloid in fullcolour. Een machtig gezicht om te zien. Na het persen worden de kranten machinaal gebundeld, automatisch verpakt en klaargemaakt voor transport.

VAN LEVENSBELANG Omdat kranten elke dag op tijd op de deurmat moeten vallen, is het van groot belang dat de machines continu blijven rollen. Als er al een storing is, moet deze zo snel mogelijk worden opgelost. Goed onderhoud van de machines en adequaat handelen door de technische dienst is daarom van levensbelang. De krant kan namelijk niet wachten! De nieuwe allround technicus is daarom iemand die veel eigen initiatieven neemt, maar tegelijkertijd goed kan samenwerken. Een zelfstandige baan met veel vrijheid weet Jan Thomassen als geen ander. Hij is al jaren technicus bij BDUprint. Wat wordt er precies verwacht van de nieuwe medewerker? Thomassen legt uit: ,,Samen met collega’s zorg je ervoor dat onze productiemiddelen altijd in goede staat zijn, zodat de lezers de krant krijgen zoals verwacht. Dit doe je door tijdig en zorgvuldig preventief onderhoud uit te voeren en adequaat, vakkundig en effectief in te grijpen bij storingen. Je analyseert zelfstandig elektrische en mechanische storingen en lost deze op.”

MTS- OF MBO-4 NIVEAU Een technische achtergrond is daarom een absolute vereiste. Adriaan Bor: ,,Kandidaten beschikken over een MTS- dan wel MBO-4 niveau elektronische techniek en kennis van en ervaring met pneumatiek, hydrauliek en PLC’s. Een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie spreekt zeker in je voordeel.” Toch roept hij ook jongeren op om te solliciteren naar de functie van allround technicus. ,,Technische mensen die nog aan het begin van hun carrière staan en de ambitie hebben om het vak onder de knie willen krijgen. Zij kunnen doorgroeien tot het gewenste niveau, want binnen BDUprint is er volop ruimte voor ontwikkeling. Wij bieden passende opleidingen, ook vanuit de leveranciers, echt maatwerk.”

VIER DAGEN WERKEN De nieuwe medewerker gaat 36 uur per week verdeeld over vier dagen in dagdiensten werken en is beschikbaar voor storingsdiensten. Vier in plaats van vijf dagen werken levert een kortere werkweek op. Zodat je naast je fijne uitdagende job ook nog veel tijd hebt om andere leuke dingen te doen. ,,Wat wij bieden?” Jan Thomassen lacht: ,,Leuke collega’s natuurlijk, maar ook een afwisselende, leerzame functie, een marktconform salaris, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en uitzicht op een vast contract.” Stellig: ,,BDUprint biedt geweldige uitdagingen voor een technicus. Ik kan het weten.”

Solliciteren?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Adriaan Bor, Operationeel Manager, telefoon 06 – 53634804. Je sollicitatie met cv mail je naar werken@bdu.nl, ter attentie van Adriaan Bor.

,,Als je ziet welke innovatieve kranten we maken en met welke hightech machines we dit realiseren, dan kun je gerust praten over een hip vak.''
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie