Het uitgestrekte complex van Denkavit aan de Tolnegenweg bij Voorthuizen.
Het uitgestrekte complex van Denkavit aan de Tolnegenweg bij Voorthuizen. Heliflight.nl

FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed aan Denkavit in Voorthuizen

21 mei 2021 om 19:58 Economie

VOORTHUIZEN Zuivelconcern FrieslandCampina verkoopt Nutrifeed diervoedingsactiviteiten in Veghel aan Denkavit in Voorthuizen, producent van jongdiervoeding.

De zeventig medewerkers van Nutrifeed gaan mee naar Denkavit. Personeel en vakbonden zijn volgens beide bedrijven geïnformeerd over de voorgenomen overname, die naar verwachting halverwege dit jaar wordt afgerond. Financiële details worden niet bekend gemaakt. FrieslandCampina en Denkavit blijven nauw samenwerken. Ze sluiten een langetermijnovereenkomst voor de levering van zuivelbijstromen aan de diervoedingsindustrie.

GEZONDE START Nutrifeed richt zich volgens FrieslandCampina volledig op een gezonde start van jonge dieren, waarbij zuivelbijstromen de belangrijkste ingrediënten zijn in het productieproces. ,,Met 45 jaar expertise maakt Nutrifeed hoogwaardige diervoeding voor de eerste groeifasen van jonge dieren, met melkvervangers voor kalveren, biggen en lammeren en eiwitten- en lactoseconcentraten. De belangrijkste merken in het portfolio zijn Nutrifeed, Kalvolac, Serolat en Porcolac. Het bedrijf exploiteert een zelfstandige Nutrifeed-fabriek met mengfaciliteiten en opslag in Veghel. De producten worden naar 65 landen geëxporteerd.

GROEIAMBITIES ,,Met Denkavit hebben we een sterke partij gevonden met internationale groeiambities voor onze diervoedingsbusiness’’, meldt directeur Herman Ermens van FrieslandCampina Ingredients, waartoe Nutrifeed behoort. 

FrieslandCampina heeft er in december 2020 voor gekozen de ingrediënten-activiteiten voor zijn klanten volledig te richten op consumenten in alle levensfasen. Nutrifeed past binnen FrieslandCampina niet bij deze strategie. ,,Nutrifeed zal als onderdeel van Denkavit, een internationale speler met een sterke focus op jongdiervoeding, betere mogelijkheden hebben om haar groeiambities te realiseren”, verwacht Ermens.

WERELDWIJD Directeur Erik Buys van Denkavit ziet eveneens grote voordelen. ,,Met deze overname bouwen we onze wereldwijde positie op het gebied van jongdiervoeding verder uit. De overeenkomst voor de levering van zuivelbijstromen verbetert onze positie op het gebied van inkopen van grondstoffen.”

LEIDENDE POSITIE Denkavit is een familiebedrijf dat al meer dan tachtig jaar bestaat. Het bedrijf is gespecialiseerd in voeding voor kalveren, biggen en lammeren van geiten en schapen. De onderneming, met het hoofdkantoor in Voorthuizen, heeft op dit terrein een leidende positie verworven. Denkavit is met een omzet van 650 miljoen euro en ruim zeshonderd medewerkers wereldwijd actief met Europa als thuismarkt.

38 LANDEN FrieslandCampina produceert en verkoopt consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, gecondenseerde melk, kaas en desserts. Het levert room en boterproducten voor professioneel gebruik aan bakkerijen en horecabedrijven. FrieslandCampina produceert en verkoopt daarnaast ingrediënten en halffabricaten aan producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector. 

De jaaromzet bedroeg in 2020 ruim elf miljard euro. FrieslandCampina heeft vestigingen in 38 landen en heeft bijna 24.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. De onderneming is volledig in handen van Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. en is met 16.995 leden-melkveehouders in Nederland, Duitsland en België één van de grootste zuivelcoöperaties in de wereld. 

De fabriek van Nutrifeed in het Brabantse Veghel.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie