Van Veldhuizen Slapen & Wonen 60 jaar

29 oktober 2013 om 00:00 Economie

KOOTWIJKERBROEK - Van Veldhuizen Slapen & Wonen aan de Garderbroekerweg 146 in Kootwijkerbroek viert dit jaar het zestigjarig bestaan. Vader Evert van Veldhuizen, bekend als Evert Meubel, begon als meubelmaker in 1953 en zes decennia jaar later is het bedrijf uitgegroeid tot een interieurzaak met een specialisme in slapen. Zijn drie zoons Evert, Gijs en Elibert van Veldhuizen staan nu aan het roer van het familiebedrijf.

Nog elke vrijdag na koopavond sluit de familie gezamenlijk traditioneel af met een drankje in de zaak. Van Veldhuizen Slapen & Wonen is een familiebedrijf in hart en nieren. Vader Evert van Veldhuizen zette het fundament in 1953 en anno 2013 bestieren zijn zoons Evert (53), Gijs (52) en Elibert (44) de interieurzaak die ze hebben uitgebreid met een slaapspecialisme.

,,Onze vader kende geen gemakkelijke start. Hij kampte met een gehoor- en spraakgebrek. Op het doveninstituut volgde hij de opleiding tot meubelmaker, omdat hij de gewilde opleiding tot elektricien niet kon doen. Met hulp van zijn vrouw en zijn vader begon hij voor zichzelf. Op de fiets ging hij langs de deuren om te vragen of hij een meubel kon repareren. Dit breidde hij steeds verder uit en zo is Van Veldhuizen Slapen & Wonen ontstaan."

Aan het woord is de oudste zoon, Evert van Veldhuizen. Sinds 1992 leidt hij samen met zijn broers de interieurzaak. In 2008 onderging het pand onder hun leiding een grondige renovatie. ,,Dat was echt nodig. Hoe de winkel oogde, gaf een verkeer beeld van ons aanbod. Nu heeft het een authentieke uitstraling, waar we alle drie helemaal achter staan. De meubeltak hebben we verjongd en daarnaast hebben we een slaapspecialisme ontwikkeld met toetreding tot het landelijke firmament Beddenspecialist." Alle ontwikkelingen volgen de gebroeders Van Veldhuizen nauwgezet. ,,We bieden bijvoorbeeld het unieke codematras, dat bestaat uit drie compartimenten. Door luchtdruk kun je de hardheid per compartiment bepalen. We zijn voorloper met technieken die het slaap-dna meten van de klant en kunnen zo een slaapsysteem tot maatwerk verheffen. Door onder meer slaapgedrag te meten aan de hand van een sensor leveren we een slaapsysteem op het lijf geschreven. Dat trekt door mond-tot-mondreclame mensen van heinde en ver."

De huidige tijd vraagt om een andere manier van ondernemen, vertelt Van Veldhuizen. ,,Vroeger ging het meer om de gunfactor. Nu probeer je je op allerlei manieren te onderscheiden, in je product, maar ook in je advies. Met ons specialisme in slapen kunnen we klanten persoonlijker bedienen en ons onderscheiden met vakkennis en service. Durven eerlijk te adviseren en misschien anders dan wat de klant wil horen. Wij gaan voor de lange termijn."

De komende jaren ziet hij ondanks de crisis dan ook optimistisch tegemoet. ,,Dit jaar staat in het teken van het zestigjarig jubileum. Samen met onze fabrikanten en enkele lokale ondernemers, houden we speciale jubileum-29acties voor onze klanten.''

Meer informatie op www.vanveldhuizeninterieurs.nl

advertentie
advertentie
advertentie