Wim Hartkamp.
Wim Hartkamp. Hartkamp Installatietechniek

Barnevelder wel in finale TopCoach, maar geen winnaar

5 november 2020 om 16:18 Economie

BARNEVELD Barnevelder Wim Hartkamp, leerlingenbegeleider bij Hartkamp Installatietechniek, is woensdag niet verkozen tot TopCoach van het Jaar 2020 in de categorie midden- en kleinbedrijf (MKB). 

Voor de verkiezing in de Utrechtse Jaarbeurs waren uit ruim zevenhonderd aanmeldingen 21 finalisten geselecteerd door Wij Techniek (voorheen OTIB), het ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche. Er waren drie categorieën: Opleidingsbedrijf, MKB en Grootbedrijf, met elk één winnaar. Vanwege corona vond de uitreiking deze keer plaats onder leiding van presentator Jan Joost van Gangelen plaats in een interactieve digitale omgeving. 

WINNAARS Tot TopCoaches van het Jaar 2020 werden gekozen: Martijn Blaauwbroek van IW Noord-Holland (Opleidingsbedrijf), Kornee van Terheijden van de Van Terheijden Groep (MKB) en Engin Kuruahmet van Engie (Grootbedrijf). De genomineerden werden onder meer beoordeeld op hun coachende werkwijze, betrokkenheid, integriteit, veelzijdigheid, communicatieve vaardigheden en leergierigheid. De winnaars ontvingen een beker en een geldprijs van elk 2.500 euro die ze mogen inzetten voor hun begeleidingswerk. 

VLEUGELS Barnevelder Hartkamp werkt volgens Wij Techniek in zijn eigen technisch installatiebedrijf met aspirant-installatiemonteurs in de leeftijd van circa 16 tot 20 jaar. ,,Veel van de jongeren onder zijn vleugels worden in een beroepsbegeleidend leerwerktraject (BBL) opgeleid tot monteur in het installatiewerk. De meesten van hen werken tijdens hun opleiding vier dagen in de week bij een installatiebedrijf en gaan één dag in de week naar school.’’

FAMILIE Wim Hartkamp was voorgedragen door studenten installatie- en elektrotechniek en collega’s. Over zijn aanpak meldt hij zelf onder meer het volgende: ,,Ik wil geen baas zijn. We gaan heel familiair met elkaar om. Collega’s voelen hier als familie. Dat schept ook de beste voorwaarden voor prettig leren, zeker voor jonge mensen. Die zijn in het begin vaak nog onzeker en hebben geen idee van hun potentie. Ik heb er plezier in om te zien hoe jonge vakmensen in ons bedrijf leren ontdekken wat ze allemaal kunnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie