Echte Bakker van der Veer heeft het leegstaande Griekse restaurant gekocht.
Echte Bakker van der Veer heeft het leegstaande Griekse restaurant gekocht. Pauw Media

Bakker koopt ‘Grieks restaurant’ en breidt fors uit

22 oktober 2020 om 11:53 Economie

BARNEVELD Echte Bakker van der Veer gaat fors uitbreiden aan de Pastoor Gowthorpestraat in Barneveld. Door het pand van voormalig Grieks restaurant Corfu Palace aan de bakkerij toe te voegen, ontstaat één van de grootste ambachtelijke bakkerijen van Nederland.

Eigenaren Jaap en Aukje van der Veer spreken van ,,een kans die waarschijnlijk maar één keer voorbij komt’’. Jaap: ,,Toen de buren van het Griekse restaurant dit voorjaar de deuren sloten, zijn we meteen begonnen met plannen maken. Uiteraard zijn we daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Is het wel verstandig om in de coronacrisis een extra pand te kopen en uit te breiden? Wij denken van wel en zien de uitbreiding als een belangrijke investering in de toekomst van ons bedrijf.’’

TE WEINIG RUIMTE Echte Bakker van der Veer beschikt naast de bakkerswinkel in Barneveld sinds 2018 ook over een vestiging in het centrum van Ede en levert ook steeds meer producten aan supermarkten. De productie van brood en banket in de bakkerij is daardoor fors gestegen. ,,Qua ruimte lopen we al enige tijd tegen onze grenzen aan’’, zegt Remco van der Veer, net als broer Lammert werkzaam binnen het familiebedrijf. ,,Zeker in het weekend staat onze bakkerij stampvol met versgebakken broden en andere producten. En de laatste jaren is ook ons personeelsbestand gegroeid, waardoor we simpelweg te weinig werkplekken hebben. De woning van mijn ouders boven de bakkerij gebruiken we tegenwoordig noodgedwongen als kantoor.’’ Inmiddels staan er 28 medewerkers op de loonlijst bij Van der Veer.

OLIEBOLLENVERKOOP Het naastgelegen, leegstaande restaurant heeft een oppervlakte van 340 vierkante meter. In eerste instantie gaat Van der Veer de ruimte gebruiken voor kerstbestellingen en het bakken en verkopen van oliebollen. In het voorjaar staat een grondige verbouwing gepland. Jaap: ,,Na de verbouwing beschikken we op de plek van het voormalige restaurant over een moderne winkel met een oppervlakte van 120 vierkante meter. We krijgen veel meer ruimte om onze producten te presenteren.’’ Achter de schermen worden de banketbakkerij en het magazijn fors uitgebreid.

VERBOUWING De huidige winkelruimte blijft in gebruik totdat de nieuwe winkel klaar is en wordt daarna bij het magazijn getrokken. Remco: ,,Groot voordeel is dat we tijdens de verbouwing onze klanten probleemloos kunnen blijven bedienen en we geen tenten meer nodig hebben voor de oliebollenverkoop.’’

Echte Bakker van der Veer zag in 1990 het levenslicht toen Jaap en Aukje van der Veer vanuit Friesland naar Barneveld verhuisden en bakkerij Zegers overnamen.

Door Geertjan Jansen

advertentie
advertentie
advertentie