Eigenaar Timo Kruft (links) van de TeKa Groep en Dirk Lubbers, bestuurslid van Stichting World Food Center Experience, voor de Mauritskazerne in Ede.
Eigenaar Timo Kruft (links) van de TeKa Groep en Dirk Lubbers, bestuurslid van Stichting World Food Center Experience, voor de Mauritskazerne in Ede. WFC Experience

TeKa Groep exploitant World Food Center Experience

15 oktober 2020 om 18:56 Economie

BARNEVELD/EDE De exploitatie van de World Food Center Experience in Ede komt in handen van de Barneveldse TeKa Groep. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience, die deze thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert.  

De TeKa Groep, opgericht in 1992, is één van de grootste spelers in de Nederlandse evenementen- en congresbranche. Het bedrijf exploiteert twintig monumentale en industriële locaties in Nederland en faciliteert honderden evenementen van multinationals, mkb-bedrijven, overheden en particulieren. In Barneveld gaat het bijvoorbeeld om de Midden Nederland Hallen en kasteel De Schaffelaar.   

AL ACTIEF TeKa Groep is op dit moment al actief op het World Food Center-terrein als exploitant van de Mauritskazerne, vlakbij station Ede-Wageningen. Hier opende het bedrijf in 2019 een evenementenlocatie mede gericht op de (agri)foodsector. De nieuw te realiseren WFC Experience komt eveneens voor een deel in deze Mauritskazerne, aangevuld met een nieuw te bouwen gebouw achter de kazerne.  

DURF ,,We hebben in TeKa Groep een partner gevonden die niet alleen qua deskundigheid en ervaring prima aansluit bij de WFC Experience, maar ook de visie, ambitie en durf heeft om met ons deze uitdaging aan te gaan”, zegt Dirk Lubbers, bestuurslid van de Stichting World Food Center Experience.  

,,Daarbij is TeKa Groep ook nog eens geworteld in de regio Foodvalley’’, vervolgt Lubbers. ,,Het bedrijf is verbonden met dit gebied en draagt bij aan de regionale economie en werkgelegenheid. Het uitgebreide regionale netwerk van TeKa Groep is waardevol in zowel de ontwerp- als exploitatiefase. Met alle kennis van de belangen die hier spelen en de partijen die hierbij betrokken zijn, zoals de universiteit in Wageningen (WUR), verwachten wij dat TeKa Groep de WFC Experience vanuit de regio kan laten uitgroeien tot een attractie van topniveau.”

VOEDSELEDUCATIE Een andere belangrijke factor om te kiezen voor TeKa Groep ligt volgens de stichting in de gepresenteerde visie op ‘experiences’ en het volledig onderschrijven van het belang van voedseleducatie. 

,,We zien dat belevingsgerichte activiteiten aan populariteit winnen, ook binnen de evenementenbranche”, stelt eigenaar Timo Kruft van de TeKa Groep. ,,We geloven in de unieke mogelijkheden van de World Food Center Experience om op deze locatie horeca, vrijetijdsbesteding, evenementen en ontmoetingen van voedselgerelateerde bedrijven samen te laten komen.”

DELEN DE DROOM ,,In alles wat TeKa Groep nu al doet, speelt voedselbewustzijn een grote rol’’, licht Kruft toe. ,,We weten waar het voedsel vandaan komt dat we serveren op onze locaties, gaan voedselverspilling tegen en zijn nauw betrokken bij korte keten-initiatieven. Kortom: we delen de droom die onder de WFC Experience ligt en willen daarom niet alleen vanuit zakelijk, maar ook vanuit idealistisch perspectief dat de experience slaagt.”

TeKa Groep is ook bekend van locaties als het Amsterdome in Amsterdam, de Rijtuigenloods in Amersfoort en De Werelt in Lunteren.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie