Snel aan de slag met ‘stookhuizen’

25 jun, 07:32 Duurzaamheid
ANP
Afbeelding

BARNEVELD De gemeente Barneveld wil dit jaar een vliegende start maken met het verduurzamen van huurwoningen met een slecht energielabel. In eerste instantie worden daarvoor alle huizen met energielabels E, F en G waar energiewinst te behalen valt, geïdentificeerd. ,,We willen dit proces versnellen.’’

Dat zei wethouder Hans van Daalen woensdagavond tijdens de vergadering van de raadscommissie Samenleving. ,,We hebben flinke ambities waar te maken, daarom willen we een tandje bijzetten.’’ De gemeente heeft Woningstichting Barneveld als partner nodig, maar de planning van de corporatie loopt wat achter door personeelsgebrek. Van Daalen: ,,Ik zeg niet dat er niets gebeurt, maar we willen nu wel..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.