De vermiste Gohya, een Australian Shepherd.
De vermiste Gohya, een Australian Shepherd. By Martine Fotografie

Hoge beloning voor gouden tip vermiste hond Gohya

26 mei 2021 om 19:49 Dieren

BARNEVELD/LUNTEREN Al twee weken is Gohya vermist, de hond van Melanie Meijer (27) uit Barneveld. Als beloning voor de gouden tip is liefst 1.500 euro beschikbaar. Dat geld is ingezameld via een crowdfundingactie van Honden Zoekgroep Gelderse Vallei.

Gohya is een rood/donkerbruine Australian Shepherd met een wit kruis op de borst. Het teefje verdween woensdag 12 mei rond 11.30 uur vanaf een manege aan de Immenweg, in het buitengebied tussen Lunteren en Wekerom. Ze had een paarse halsband om en een penning met telefoonnummer.

DRONES Al vanaf dag één van de vermissing wordt met man en macht naar haar gezocht. ,,We zijn met zo’n twintig tot dertig mensen dag en nacht actief”, vertelt Ursula Zijlmans van de hondenzoekgroep. ,,We zetten drones en warmtebeeldcamera’s in, maar ook speurhonden en mensen te paard. Bij iedere vermoedelijke melding plaatsen we een vangkooi met een spoor wat ernaartoe leidt. Daarbij hangt bovendien een camera. Ook zijn er vrijwilligers die met behulp van internet zoeken.”

SCENARIO’S Wat er met Gohya is gebeurd, is vooralsnog een groot raadsel. ,,Doordat het nu erg lang duurt en we nog steeds geen duidelijke zichtmeldingen hebben gehad, houden we rekening met alle scenario’s’’, licht Ursula toe. ,,Misschien is Gohya ergens zo enorm van geschrokken dat ze bang is geworden voor mensen. Er is ook een kans dat ze wel gevonden is en door iemand is meegenomen die dat niet heeft gemeld.’’

SLAPEN Melanie heeft de moed nog niet opgegeven. ,,Dat wil ik niet. De afgelopen twee weken ben ik blijven slapen op de manege en mijn moeder in mijn appartement in Barneveld. Als Gohya terugkomt, dan is er in ieder geval iemand aanwezig.” 

VLUCHTEN Ursula waarschuwt tot slot: ,,Als iemand Gohya ziet of denkt te zien, benader haar niet! Als de hond in wildmodus is, kan ze vluchten. Neem eerst contact op met de Honden Zoekgroep Gelderse Vallei via 06-28 71 89 26 of 06-33 16 06 21. Mensen kunnen ook tips via WhatsApp sturen naar 06-39 44 72 71. Dat helpt ons om dit tot op de bodem uit te zoeken. Naast de Facebookpagina van Honden Zoekgroep Gelderse Vallei hebben we een speciale pagina voor Gohya gemaakt met de naam ‘Waar is Gohya, vermist Lunteren’.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie