Afbeelding
Jetze Baas

‘Prachtig, geslaagd en goed georganiseerd’ wijkfeest Oldenbarneveld

4 juni 2023 om 20:03 Activiteiten

BARNEVELD ,,Een prachtig en goed georganiseerd evenement, belangrijk voor de buurt. Zeer geslaagd, mede dankzij het prachtige weer. ” Met deze woorden nam burgemeester Jacco van der Tak zaterdag na een ontspannend bezoek afscheid van het Wijkfeest Oldenbarneveld.

Heerlijke geuren en vrolijke klanken droegen zaterdag bij aan een ontspannen sfeer in de Zonnebloemstraat. De straat voor Buurthuis Bronveld was in het geheel beschikbaar voor het eerste wijkfeest van dit kalenderjaar. Kraampjes met Surinaamse, Molukse en Turkse heerlijkheden aan de ene kant, een kleedjesmarkt aan de andere kant van de straat. Op meerdere manieren konden bezoekers zich vermaken en elkaar ontmoeten. Vooral dat laatste is het doel van het wijkfeest.
Op het plein achter het buurthuis werd een basketbal-clinic gegeven, terwijl kinderen onder leiding van schilderclub Toonja naast het buurthuis een kunstwerk konden maken of heerlijk konden dansen op het springkussen. In het buurthuis was er de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een warm of koud drankje. DJ Neelis zorgde ondertussen voor gezellige volksmuziek.
Tijdens het buurtfeest hield de commissie die zich bezighoudt met de herinrichting van het Oldenbarneveldplein een enquête. Onderzocht wordt wat de wensen zijn rondom het te vernieuwen plein. In de week van 12 tot en met 17 juni worden nog meer acties rond het plein georganiseerd. ,,Deze dag was vooral mogelijk door de inzet van de vele vrijwilligers van Bronveld. Sinds vanmorgen met het klaarzetten, tot en met het opruimen aan het eind van de middag. We vormen een team, als bestuur, beheerders en andere vrijwilligers die samen voor deze wijk willen gaan”, aldus  een trotse bestuurder van de stichting Buurthuis Oldenbarneveld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie