Afbeelding
Pauw Media

Barneveldse moskee organiseert Turkse braderie en open dag

1 juni 2023 om 17:17 Activiteiten

BARNEVELD De culturele diversiteit van Barneveld wordt komend weekend op feestelijke wijze gevierd met een Turkse Braderie (Kermes) en Open Dag. Het evenement, dat georganiseerd wordt door de Mescid-i Aksa moskee, stelt inwoners gemeente in staat om kennis te maken met de Turkse cultuur, tradities en culinaire lekkernijen.

,,Doel van het evenement is om de verbinding tussen verschillende culturen te versterken en begrip en respect voor elkaars tradities te bevorderen’’’, aldus een woordvoerder. ,,Tijdens de braderie komt het pleintje aan het DS. J. Mensingapad 4 tot leven met kleurrijke kraampjes waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan Turkse producten’’, aldus een woordvoerder. ,,Van handgemaakte ambachten tot traditionele kleding en accessoires, er is voor elk wat wils. Bovendien krijgen bezoekers de kans om te genieten van heerlijke Turkse gerechten, waaronder bekende lekkernijen zoals baklava, börek en kebab.’’

Naast de braderie is er ook een Open Dag, waarbij de deuren van de Turkse Moskee in Barneveld worden geopend voor het publiek. Bezoekers krijgen de gelegenheid om de Turkse cultuur van dichtbij te ervaren met verschillende activiteiten. Daarnaast kunnen bezoekers in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap en meer te weten komen over hun tradities en gebruiken.

Het evenement is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden en vindt plaats op DS J. Mensingapad 4 in Barneveld.

Openingstijden:

Vrijdag 2 juni
14:00 – 20:00 uur

Zaterdag 3 juni
09:00 – 20:00 uur

Zondag 4 juni
09:00 - 20:00 uur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie