Schuiteman Wandelfestijn met 639 deelnemers

4 juni 2012 om 00:00 Achtergrond

VOORTHUIZEN - Het achtste Schuiteman Accountants Wandelfestijn had zaterdag 639 deelnemers. Start en finish was kerkelijk centrum Bethabara in Voorthuizen. De wandelaars konden kiezen uit de afstanden 5, 10, 15, 25, 30 of 40 kilometer, die respectievelijk gelopen werden door 65, 89, 130, 101, 104 en 150 deelnemers.

,,De eersten gingen al om kwart over zeven op pad voor de langste afstanden. Vanaf negen uur werd het startlokaal bevolkt door gezinnen en wandelaars die een wat kortere route wilden lopen’’, meldt Thea van Zoeren van de organisatie. De routes voerden richting Krachtighuizen, Garderen en Speuld. ,,Op de rustlocaties in Krachtighuizen, Garderen en aan de Hunnenweg in Voorthuizen zorgden vrijwilligers voor onder meer soep en appels, geschonken door plaatselijke ondernemers’’, licht Van Zoeren toe.

Volgens de organisatie is het achtste wandelfestijn ,,zeer geslaagd’’, mede door het fraaie wandelweer. ,,De vertegenwoordigers van EHBO en het Rode Kruis hoefden nauwelijks in actie te komen.’’

De jongste deelnemer was 6 jaar en de oudste 81. ,,En een echtpaar van 79 en 80 jaar uit Amersfoort liep maar liefst 25 kilometer’’, vertelt Van Zoeren.

De netto-opbrengst van het Schuiteman Accountants Wandelfestijn is bestemd voor twee lokale goede doelen. Het gaat om een vakantieweek voor jonge bewoners met somatische aandoeningen van verpleeghuis Norschoten en het Barneveldse project ‘Help het huifbed de weg op’. Het meerijden op een huifbed, tussen twee paardenruggen, is bedoeld voor mensen met een meervoudige lichamelijke en/of verstandelijke beperking. De organisatie maakt de opbrengst binnenkort bekend en overhandigt dan ook cheques aan de goede doelen.

Het negende wandelfestijn wordt zaterdag 25 mei 2013 gehouden. Het mailadres van de organisatie is info@wandelactiviteiten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie