Affiche Peringatan Ride Out 2022
Affiche Peringatan Ride Out 2022 Sahabat Maluku

Peringatan ride-out 2022 in Barneveld en Lunteren

4 april 2022 om 23:33 Activiteiten Deel je nieuws

Honderden motoren verbreken de stilte omtrent de Molukse politieke gevangenen en de leegroof van de Molukken.

In juni 2007 heeft een groep Molukkers een traditionele tjakalele dans uitgevoerd voor de toenmalige Indonesische president Yudhoyono, op de nationale familiedag Harganas in Ambon stad. Tijdens deze dans werd de Molukse vlag getoond als symbool voor de onafhankelijkheid van de Molukken, waarop alle dansers inclusief vermoedelijke medeplichtigen opgepakt en gemarteld zijn. Na een schijnproces zijn er belachelijk hoge straffen uitgesproken oplopend tot 20 jaar.

In het kader van de jaarlijkse Hari Peringatan op 12 april, een herdenkingsdag waarop er traditioneler wijs stil wordt gestaan bij de dood van mr. dr. Chr.R.S. Soumokil, voormalig president van de RMS -Republik Maluku Selatan (Republiek der Zuid Molukken), zullen op zaterdag 9 april 2022 voor de 13e keer honderden motorrijders een motorrit houden door het land om aandacht te vragen voor de Molukse politieke gevangen die vanwege het tonen van de Molukse vlag vastzitten.

Daarnaast vragen de motorrijders ook aandacht voor de strijd tegen de leegroof van de Molukken. Tegen de wil in van de lokale Molukse bevolking, zijn multinationals bezig met landonteigeningen, ontbossingen ten behoeve van onder andere palmolieplantages, mijnbouw, met goedkeuring van de Indonesische regering. Daarnaast worden de territoriale wateren met grote boten leeggevist, waardoor er een tekort aan vis ontstaat voor de lokale bevolking. Dit lokale protest zal op 9 april ook doorklinken in Nederland, opdat zij ook hier gehoord worden.

De motorrijders zullen dit jaar de Molukse wijken in Moordrecht, Lunteren en Barneveld aandoen. Naar verwachting zullen ook deze keer weer in grote getale motorrijders vanuit het hele land meerijden om de Molukse zaak een warm hart toe te dragen en hun betrokkenheid en solidariteit te betuigen.

Om een humanitaire invulling te geven aan deze nationale herdenkingsdag worden in de Molukse wijken *collectes gehouden om financiële steun te geven ten behoeve van de Molukse politieke gevangenen en hun gezinnen. Hiermee wordt tegelijkertijd aandacht gevraagd voor de continue schending van mensenrechten in Indonesië en de situatie van het Molukse volk op de Molukken en hun strijd tegen de leegroof van de Molukken.

De organisatie rekent dit jaar wederom op een grote opkomst en hoopt de opbrengst van voorgaande jaren te kunnen evenaren.

Met vriendelijke groet,

Sahabat Maluku Kawan2 Motor Perintis Aksi Kilat

Voor meer informatie zie:

http://www.facebook.com/peringatanrideout2022 https://www.facebook.com/PerintisAksiKilat http://www.sahabat.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie