Afbeelding
Bram van den Heuvel

Rotary Dorpsgolf Barneveld

zaterdag 10 september 2022 10:00

Golfen in het Schaffelaarsebos en in het centrum van Barneveld. Dat is mogelijk op zaterdag 10 september tijdens Dorpsgolf. Na een afwezigheid van twee jaar door corona wordt het evenement voor de negende keer gehouden. Organisator Rotary Barneveld heeft Dorpsgolf een metamorfose gegeven in naam en uitstraling: de nieuwe naam is Rotary Dorpsgolf. 

,,Het parcours wordt afgelegd door groepjes (’flights’) van vier personen. Inmiddels zijn dat er jaarlijks 34, die allemaal het gehele parcours van 27 holes aflopen. Op plekken waar geen gras ligt, zorgen we voor een ‘dagveldje’ van kunstgras”, vertelt Jeroen Woudenberg, rotarylid en bestuurslid van de stichting Rotary Dorpsgolf. ,,De flight met het kleinste aantal slagen wordt tijdens de afterparty bekendgemaakt en mag een jaar lang met de felbegeerde wisselbeker pronken.” Er is nog ruimte voor enkele groepjes deelnemers of voor het sponsoren van een hole. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@dorpsgolfbarneveld.nl.  

Dorpsgolf is opgezet als fondswerving-activiteit. ,,In de beginjaren ging de opbrengst naar de Toon Hermans Salon. Later zijn daar andere goede doelen voor in de plaats gekomen. Voor deze editie gaan we nog bepalen waar de opbrengst naartoe gaat”, zegt Woudenberg. ,,We zijn blij al te kunnen melden dat Van Veen Advocaten zich ook dit jaar als hoofdsponsor aan het evenement heeft verbonden.”

Rotary Dorpsgolf is ontstaan uit een samenwerking van Rotary Barneveld met de inmiddels opgeheven golfclub Edda Huzid. ,,In 2012 staken zij de hoofden bij elkaar om een nieuw evenement op de kaart te zetten. Een sportief evenement, met golf in de hoofdrol, dat vooral ook gezellig en ontspannend moest zijn. En, in de lijn van Rotary, is er een goed doel aan het evenement gekoppeld.’’

Locatie

  • Centrum
    Raadhuisplein 2
    3771er
    Barneveld