Groepsfoto tijdens de jaarvergadering van brandweer Barneveld.
Groepsfoto tijdens de jaarvergadering van brandweer Barneveld. AberMedia

Jubilaris en bevorderingen bij brandweer Barneveld

2 oktober 2023 om 11:43 Overig

BARNEVELD Vrijwilliger Peter te Grotenhuis is vrijdagavond tijdens de jaarvergadering van brandweer Barneveld in het zonnetje gezet vanwege zijn 30-jarig jubileum als vrijwilliger.

Te Grotenhuis werd in 1993 aangenomen door toenmalig brandweercommandant Jaap van Maren. Hij ontving een oorkonde uit handen van burgemeester Jacco van der Tak.

Tijdens de jaarvergadering werden ook bevorderingen uitgereikt. Hanneke Jansen kreeg het diploma voor de bevelvoerdersopleiding en is daarmee officieel de eerste vrouwelijke bevelvoerder voor het Barneveldse korps. Michaël van der Mark en Henry Vos behaalden het diploma brandweerchauffeur.

De brandweer in Barneveld rukte het afgelopen jaar 315 keer uit. De meerwaarde van de dependance aan de Beekstraat werd tijdens toespraken benadrukt. ,,Zeker bij reanimaties wanneer elke seconde telt’’, aldus de brandweer.

Op de groepsfoto van links naar rechts: clustercommandant Bas Lucassen, Michaël van der Mark, Hanneke Jansen, Henry Vos, Peter te Grotenhuis, burgemeester Jacco van der Tak en ploegcommandanten Jaap den Braber, Evert van de Beek en André van Steenselen.

Jubilaris Peter te Grotenhuis en burgemeester Jacco van der Tak.
advertentie
advertentie
advertentie