Afbeelding
AberMedia

Achtervolging vanaf Duitse grens eindigt op afrit bij Barneveld

13 juni 2021 om 08:15 Overig

BARNEVELD De politie heeft zaterdagavond rond 20.45 uur op de afrit van de A1 ter hoogte van de Baron van Nagellstraat een einde gemaakt aan een achtervolging van een personenauto. Hier waren in totaal vijf politieauto’s en de politiehelikopter bij betrokken. Ook was een onopvallende eenheid van het Grensoverschrijdend Politieteam Nederland-Duitsland (GPT) in actie gekomen. Er zijn drie inzittenden aangehouden. 

De politie heeft de inzittenden volgens de zogenoemde Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uit hun auto laten stappen. Die techniek wordt ingezet als er een vermoeden bestaat dat de verdachten een (nep)vuurwapen bij zich draagt. Nadat de verdachten waren aangehouden, twee mannen en vrouw, werden zij gefouilleerd en vervolgens gescheiden van elkaar overgebracht naar het politiebureau. 

Waarom de inzittenden zijn aangehouden is niet bekend. De auto van de verdachten is door een van de agenten van het GPT overgebracht naar het politiebureau. 

De politiehelikopter verleende vanaf Apeldoorn vanuit de lucht assistentie en heeft boven de auto van de verdachten gevlogen.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie