Afbeelding
Instagram

Aanhoudingen in centrum Lunteren voor bedreiging met ‘shovel’

25 april 2021 om 19:33 Overig

LUNTEREN In het centrum van Lunteren zijn zaterdagavond door Edese handhavers drie aanhoudingen verricht. De verdachten wordt belemmering, belediging en bedreiging ten laste gelegd. Bedreiging omdat de boosdoeners refereerden aan het shovel-incident maandagavond 19 april.

Via hun Instagram-account laten Edese handhavers weten lastig te zijn gevallen door dronken klanten toen zij in gesprek waren met een horeca uitbater over het naleven van coronamaatregelen. Ze schrijven dat zij 'vorstelijk beledigd' werden en er werd gepoogd de handhavers door middel van geweld de zaak uit te zetten.

SHOVEL Na poging tot de-escalatie ('het is een moeilijke tijd voor iedereen en de corona-frustratie zit hoog') bleef het gedrag van de verdachten volgens de handhavers echter doorgaan. In de bedreigingen die volgden, viel het woord 'shovel' en werd gezegd dat 'we wel even zouden zien hoe hoog onze auto zou komen'. 

In de context van het shovelincident dat eerder deze week plaatsvond, voelden de handhavers zich ernstig bedreigd. In samenwerking met Politie Ede gingen zij over tot de aanhouding van de drie verdachten. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem en voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie