Afbeelding
AberMedia

Zakje met onbekende vloeistof door brievenbus gegooid in Barneveld

23 januari 2021 om 12:26 Overig

BARNEVELD Bij een woning aan de Johan Walburglaan in Barneveld is zaterdagochtend een zakje met daarin een onbekende vloeistof door de brievenbus gegooid. De politie doet onderzoek naar het incident. 

,,We werden wakker en roken gelijk een vreemde lucht in huis”, aldus de bewoner. ,,Toen ik naar beneden ging, zag ik een zakje dat nog aan de brievenbus vastzat. Maar de mat die voor de deur ligt, was doordrenkt met een vloeistof. Omdat je niet weet wat je moet doen, heb ik de brandweer gebeld.” De man geeft aan geen idee te hebben waarom het zakje door de brievenbus is gegooid. 

PENETRANTE GEUR De brandweer van Voorthuizen heeft metingen verricht, maar kon in eerste instantie niets meten. Ook metingen van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer leverden niets op. Zowel in de woning als buiten was een sterke, op mest lijkende penetrante geur waarneembaar. 

De politie heeft buurtbewoners gesproken en enkele verklaringen opgenomen. Rond 6.00 uur zou een buurtbewoner iemand hebben zien lopen in de buurt van de woning. Ook wordt gekeken of er camerabeelden zijn gemaakt. De mat en het zakje zijn veiliggesteld in verband met een vervolgonderzoek.

De woning is door de brandweer geventileerd. Ook is er contact opgenomen met Stichting Salvage, die in opdracht van de gezamenlijke verzekeraars bewoners adviseert en help bij een incident.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie