Afbeelding
AberMedia

Gesprongen waterleiding zet straat in Barneveld blank

12 mei 2020 om 06:41 Overig

BARNEVELD Een breuk in het waterleidingnet heeft in Barneveld maandagnacht voor flink wat overlast gezorgd. Door een gesprongen waterleiding kwam de Van Zuijlen van Nieveltlaan en omgeving blank te staan.

De brandweer werd rond 02.40 uur gealarmeerd voor wateroverlast aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld. Ter hoogte van de kruising met de Valkseweg was op een grasveld langs de spoorbaan een waterleiding gesprongen, waardoor een groot deel van de omgeving blank kwam te staan. Door de breuk kwam er bij de woningen tot aan de Schoutenstraat in het centrum geen water meer uit de kraan. Ook woonwijk De Vaarst had enige tijd geen water.

De brandweer verwijderde meerdere riooldeksels, zodat het water via het riool kon wegstromen. Op een gegeven moment kwam er ook rook uit een elektriciteitskast van Liander, die deels in het water stond. Controle door de brandweer wees uit dat het vermoedelijk waterdamp is geweest. Door de warmte van de elektriciteitskast en het koude water dat langs de kast stroomde, kwam de waterdamp vrij.

De politie was ter plaatse om de open putten te beveiligen, waarna de brandweer huiswaarts kon keren. Medewerkers van Vitens waren rond 04.00 uur aanwezig om de lekkage te repareren. Rond 05.00 uur kwam er, weliswaar met minder druk, weer water uit de kranen bij de diverse woningen.

Bron video: AberMedia

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie