Afbeelding
Aber Media

Bestuurder aangehouden bij Stroe na dollemansrit op A1

Ongeval

STROE Op de afrit van de A1 bij Stroe is maandagmorgen tegen twaalven een ongeval gebeurd. Een Poolse automobilist botste bovenaan de afrit Stroe vanuit de richting Barneveld tegen de vangrail. 

Na een eerste behandeling door opgeroepen ambulancemedewerkers weigerde de man verdere hulp. De politie heeft hem uiteindelijk aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Barneveld.

De politie heeft van meerdere weggebruikers die getuige waren verklaringen opgenomen dat de man op de snelweg A1 gevaarlijk rijgedrag vertoonde. Een getuige vertelde: ,,Ik reed op de rechter rijbaan en naast mij reed ook een auto. Vervolgens kwam deze auto met hoge snelheid tussen ons beide door.”

Een tweede getuige meldde dat ook hij met hoge snelheid was ingehaald, nadat de aangehouden bestuurder kort daarvoor op de A1 schade had veroorzaakt. Agenten hebben de auto van de man uitvoerig doorzocht. Ook werd de verdachte gefouilleerd. De auto liep aan beide kanten zware schade op en een bergingsbedrijf heeft deze afgevoerd. 

Rijkswaterstaat zal vanavond na 19.00 uur op twee plaatsen de vangrail van de afrit herstellen. De afrit Stroe komende vanuit Barneveld wordt daarvoor tijdelijk afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie