Afbeelding
AberMedia

Vrachtwagens botsen op A1 bij Voorthuizen; chauffeur bekneld

8 juni 2021 om 07:20 Ongeval

VOORTHUIZEN Op de A1 ter hoogte van Voorthuizen is dinsdagochtend een kleine vrachtwagen achterop een truck met oplegger gebotst. De achterste vrachtwagen moest met het hulpverleningsvoertuig van de brandweer van de oplegger worden losgetrokken. De chauffeur zat met zijn benen bekneld. 

Rond 06.20 uur ging het mis op de A1 tussen Stroe en Voorthuizen ter hoogte van parkeerplaats Aanschoten. Door nog onbekende oorzaak reed de chauffeur van een zogenoemde bakwagen achterop zijn voorganger. Door de klap kwam de achterste vrachtwagen klem te zitten onder de oplegger. De chauffeur, die goed aanspreekbaar was, gaf aan dat hij met zijn benen vast zat maar dat hij verder in orde zou zijn. Nadat de brandweer de man had bevrijd, kon de chauffeur zelf naar de ambulance lopen, waar na onderzoek bleek dat hij ongedeerd was. 

Weginspecteurs van Rijkswaterstaat hadden de rechter rijbaan en de vluchtstrook afgesloten. Verkeer kon via de linker rijbaan het ongeval passeren. Door de aanrijding ontstond er een vertraging van ruim 15 minuten in de richting van Amersfoort. De bakwagen raakte zwaar beschadigd en wordt door een bergingsbedrijf afgevoerd. Van de oplegger raakten de achterbumper en verlichting beschadigd. Het voertuig zal eerst gecontroleerd moeten worden voor het verder kan rijden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie