Afbeelding
Abermedia

Scooterrijdster gewond bij aanrijding; politie deelt bekeuringen uit

8 augustus 2020 om 09:48 Ongeval

BARNEVELD Bij een aanrijding tussen een personenauto en een scooter op de rotonde van de Burgemeester Kuntzelaan met de Van Dompselaerstraat in Barneveld is zaterdagochtend een scooterrijdster gewond geraakt. Het meisje liep letsel aan haar arm op en werd, na te zijn behandeld door de ambulancemedewerkers, doorverwezen naar de huisartsenpost van het ziekenhuis. 

Het ongeval gebeurde rond 07.55 uur. De bestuurster van de personenauto zag de scooter te laat, met een aanrijding als gevolg. Zowel de scooter als de auto liepen schade op. De scooter is bij een buurtbewoner neergezet.

BEKEURINGEN De politie sloot een deel van de rotonde af waardoor verkeer vanuit de Van Donpselaerstraat en de Bouwheerstraat geen gebruik konden maken van de rotonde. Diverse automobilisten negeerden de afzetting en reden tegen de richting in de rotonde op. Meerdere automobilisten zullen hierdoor binnenkort een proces-verbaal op de deurmat tegemoet zien. De bestuurder van een bestelwagen die staande werd gehouden veroorzaakte bijna een tweede aanrijding toen hij achteruitrijdend een fietser die de rotonde overstak niet opmerkte. Door snel optreden van de agenten kon dit nog net worden voorkomen. 

Kort daarop kwam een handhaver ter plaatse om het verkeer te regelen. ,,Helaas zien we bijna dagelijks wanneer we een weg afsluiten dat weggebruikers de afzetting massaal negeren.", aldus de agenten ter plaatse. De afzettingen zijn er voor de veiligheid van de slachtoffers en hulpverleners, daarom gaan we ook bekeuren als men denkt hier geen gehoor te hoeven geven.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie