De fietstunnel onder de Valleilijn, nabij De Meerwaarde en Hollands Hoenlaan.
De fietstunnel onder de Valleilijn, nabij De Meerwaarde en Hollands Hoenlaan. Heliflight.nl

Brutale straatroof in Barneveld; daders trekken Nike-schoenen uit bij jongen (16)

30 november 2023 om 19:05 Misdaad

BARNEVELD Het slachtoffer van de straatroof bij de Hollands Hoenlaan in Barneveld op de late zaterdagavond van 11 november was een 16-jarige jongen. Zijn Nike-schoenen en fietssleutel werden gestolen. De politie is op zoek naar vier jongens. De straatroof vond plaats in een fietstunnel vlakbij De Meerwaarde.

Dat is bekendgemaakt via het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland. Eerder berichtte de politie al over de straatroof via een getuigenoproep op Facebook, maar toen werd geen informatie gegeven over het slachtoffer en wat er was gestolen.

SCHOENEN UITGETROKKEN Het slachtoffer fietste volgens de politie zaterdagavond 11 november tussen 23.00 en 23.15 uur vanaf zijn werk vanuit het centrum van Barneveld richting huis in de wijk Veller. Bij de Hollands Hoenlaan sloeg hij af in de richting van middelbare school De Meerwaarde. 

,,Onder de fietstunnel stonden vier jongens. Zij riepen naar hem dat hij moest stoppen. Toen hij dat niet deed, duwden ze hem van de fiets, waardoor hij hard op de grond viel. Terwijl twee jongens hem vasthielden, trok een andere jongen zijn schoenen uit. Ook zetten ze zijn fiets op slot en namen ze de sleutel mee. De jongens fietsten weg in de richting van de Valkseweg’’, aldus de politie. 

NIKE JORDANS De gestolen schoenen zijn lage Nike Jordans; wit met donkerrode details. Het Nike-logo is grijs en de veters zijn rood. De schoenen hebben maat 44,5/45. De fietssleutel zit aan een sleutelhanger van PON Autodealer. 

CAMERABEELDEN EN TIPS Opvallend in deze zaak is volgens de politie dat de daders geen telefoon of bankpas stalen, maar alleen de schoenen van het slachtoffer. Er hangen camera’s bij de fietstunnel, daar doet de politie onderzoek naar. Tegelijk is de politie op zoek naar meer camerabeelden uit de omgeving.  

,,Ben jij getuige geweest van deze straatroof? Herken jij de daders aan de hand van hun signalementen? Is iemand in jouw omgeving na 11 november opeens thuisgekomen met Nike Jordan-schoenen en/of een fietssleutel? Woon jij in de omgeving van de Hollands Hoenlaan en zijn de daders gefilmd door jouw bewakingscamera? Dan horen we dat heel graag van je’’, aldus de politie. 

Tips zijn welkom via telefoonnummer 0800-6070 (politie) of Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-700. Het zaaknummer is: 2023537073.

(lees de signalementen onder de video)


De signalementen:
Persoon 1:
Jongen met een donkere huidskleur. Lengte: 1.75 à 1.80 meter. Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar. Postuur: normaal. Kleding: zwarte jas met capuchon (waarvan hij de capuchon droeg). Witte Nike Air Force-schoenen. Fiets: normaal type.

Persoon 2:
Jongen met een donkere huidskleur. Lengte: 1.80 à 1.85 meter. Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar. Postuur: normaal. Kleding: zwarte jas, zwarte Nike-schoenen, muts van merk Parajumpers. Fiets: ‘omafiets’.

Persoon 3:
Jongen met licht getinte huidskleur. Lengte: ongeveer 1.70 meter. Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar. Postuur: slank. Kleding: zwarte North Face-jas (waarvan hij de capuchon droeg). Nike Air Force-schoenen. Fiets: ‘omafiets’.

Persoon 4:
Jongen met licht getinte huidskleur. Lengte: 1.75 à 1.80 meter. Leeftijd: tussen de 14 en 18 jaar. Postuur: normaal. Kleding: zwarte Adidas-jas (waarvan hij de capuchon droeg) en crèmekleurige Adidas-schoenen. Fiets: normaal type.

advertentie
advertentie
advertentie