Afbeelding
AberMedia

Twee aanhoudingen na vondst grote hoeveelheid drugsafval in Barneveld (update)

22 juli 2023 om 12:06 Misdaad

BARNEVELD Voor de tweede keer binnen een week heeft de politie in de gemeente Barneveld een grote hoeveelheid drugsafval aangetroffen. Vrijdag werden meer dan twintig vaten gevonden in een schuur achter een leegstaande boerderij aan de Nijkerkerweg. Het gaat volgens een getuige om zeker enkele honderden, mogelijk zelfs duizenden liters met chemische vloeistof.

De politie heeft twee personen aangehouden. Daarbij gaat het om de chauffeur van een vrachtwagen met een Belgisch kenteken die vrijdagmiddag op het terrein zou zijn opgereden en een andere verdachte. Het is nog niet duidelijk wanneer de vaten in de schuur zijn gezet. Wel is duidelijk dat het pand gekraakt was. De tweede aangehouden verdachte zou één van de krakers zijn. In een verklaring wil de politie, lopende het onderzoek naar wat zich daar heeft afgespeeld, geen informatie verstrekken over de identiteit en betrokkenheid van het tweetal.

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is zaterdag nog volop bezig met het onderzoek naar wat er in de vaten zit. Er worden monsters genomen die worden opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). In de loop van de dag worden de vaten verwijderd.

Afgelopen dinsdagmiddag trof de politie langs de Zevenbergjesweg in het buitengebied van Voorthuizen een gedumpt 1000-litervat met vermoedelijk drugsafval aan. Naar aanleiding van die vondst liet de politie weten er rekening mee te houden dat in de omgeving drugs worden geproduceerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie