Onderzoek: vakantieparken vatbaar voor witwaspraktijken

14 jun, 14:41 Misdaad
anp / Piroschka van de Wouw
Afbeelding

BARNEVELD/REGIO Er zijn grote vermoedens bij gemeenten en politie in Oost-Nederland dat vakantieparken op grote schaal worden gebruikt om zwart geld mee wit te wassen. Dit blijkt uit onderzoek van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Oost-Nederland, onder 62 gemeenten. Van die gemeenten herbergt de gemeente Barneveld de meeste vakantiewoningen.

Er bestaan al jaren vermoedens van criminele investeringen in Oost-Nederland. Het samenwerkingsverband Vitale Vakantieparken Veluwe, waar ook Barneveld onderdeel van is, ontvangt steeds meer signalen van dubieuze partijen die vakantiewoningen of hele parken opkopen, de huisjes gebruiken voor illegale huisvesting van niet-recreanten of proberen bestemmingsplanwijzigingen af te dwi..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.