,,Wie is deze pinner?'', wil de politie weten.
,,Wie is deze pinner?'', wil de politie weten. Politie

Barnevelder voor tienduizenden euro’s opgelicht, politie verspreidt foto’s pinner

19 november 2021 om 15:13 Misdaad

BARNEVELD Een 80-jarige Barnevelder is in april dit jaar voor tienduizenden euro’s opgelicht door een man die zich voordeed als belastinginspecteur. 

Dat heeft de politie deze week gemeld via opsporingsprogramma Bureau Gelderland. De Barnevelder werd volgens de politie woensdag 7 april gebeld door een zogenaamde belastinginspecteur. Die vertelde hem dat hij over 2020 geen BTW had betaald. Om een boete te voorkomen, moest hij tienduizenden euro’s overmaken. Vrijwel direct na het gesprek pinde een man het geld bij een pinautomaat in Den Haag.

ONDER DRUK ,,Vaak zijn kwetsbare ouderen slachtoffer van deze manier van oplichting’’, aldus Jennifer Schoorlemmer van de politie bij Bureau Gelderland. ,,Deze keer verzon de oplichter ook nog een smoes dat een deurwaarder langs zou komen om het slachtoffer onder druk te zetten.”

De Barnevelder vroeg zich namelijk aan de telefoon hardop af of hij niet met fraude had te maken. Schoorlemmer: ,,De oplichter blies meteen hoog van de toren door te zeggen dat hij belastinginspecteur was en of het slachtoffer wel wist met wie hij te maken had. Dit alles heeft ontzettend veel indruk gemaakt op het slachtoffer.”

OPROEP De politie ziet dit soort zaken veel vaker. ,,Daarom doen we een oproep aan kinderen en kleinkinderen: informeer je ouders of grootouders over deze vorm van oplichting. Of je nu wordt gebeld door ‘een medewerker van de bank’ of een ‘belastinginspecteur’, zij zullen je nooit vragen om een pas af te geven, geld over te maken of om beveiligingscodes af te geven”, aldus Schoorlemmer.

Voor informatie over de dader kan de gratis tiplijn van de politie worden gebeld: 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Of door gebruik te maken van dit tipformulier op de site van de politie. Vermeld het zaaknummer: 20211672.

,,Wie is deze pinner?'', wil de politie weten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie